Сватбени снимки

< Начало

На фокус

Сватба през октомври 2015 година

Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Парти в Новотел - София

Сватба през юли 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Комплекс "Макси" - София

Сватба през юни 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Парк Хотел Витоша - София

Сватба през април 2015 година
Граждански брак в Ритуална зала "Красно село"
Граждански брак в църква в кв. Бояна
Парти в Castello Di San Marino - Бояна

Сватба през април 2015 година
Църковен брак в църквата на Св.София
Парти в Гранд Хотел София

Сватба през декември 2014 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Фотосесия в Ректората на Софийски университет
Парти в Радисън Блу София

Сватба през октомври 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Църковен брак в църквата на Семинарията
Парти в Монтесито

Сватба през юли 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Витоша"
Църковен брак в църква "Св.София"
Парти в "Principi di Piemonte" - Интерпред
Следсватбена фотосесия 3 дни след сватбата в Панчарево

Сватбени снимки от 2014 година

Сватбени снимки от 2013 година

 • Ани и Вальо (58 сватбени снимки)
  Сватба през октомври 2013 година в голф клуб "Св.София", Равно поле. Изнесен ритуал на терасата на клуба. Венчавка на следващия ден в църква "Рождество Богородично".
 • Ирина и Виктор (50 сватбени снимки)
  Ментова сватба през септември 2013 година. Граждански брак в ритуална зала "Средец", венчавка в Семинарията, коктейл за "Добре дошли" в градината на хотел "Park Inn", а по-късно танци и игри в залата на ресторанта.
 • Боби и Дидо (37 сватбени снимки)
  Сватба през февруари 2013. Граждански брак на предишен ден. Фотосесия в МОЛ България, парти в ресторанта на хотел "Централ Форум".
 • Йоана и Иван (21 сватбени снимки)
  Сватба през януари 2013 година в Банско. Ритуалната зала на Банско, последвана от фотосесия на открито :-)

Сватбени снимки от 2012 година

Сватбени снимки преди 2012 година

За страхотни сватбени снимки

Няма сватбен фотограф, който да успее да постигне дори половината от това, на което е способен, ако Вие, младоженците не му позволите.

Една от най-съществените предпоставки за страхотни сватбени снимки е правилното разпределяне на времето. Когато не бързате, вие сте спокойни и усмихнати - така излизате и на сватбените ви снимки. Съставянето на детайлен времеви график известно време преди сватбата значително ще намали напрежението в сватбения ден. Важно е графика да бъде реалистичен - нито прекалено оптимистичен, нито прекалено разтегнат. Ако времето от прическата на булката до влизането на ножа в сватбената торта е повече от 12 часа, то най-вероятно има големи възможности за оптимизация. От друга страна не трябва да се забравят подробности, които често убягват на младоженците - например, че придвиждаването от точка А до точка Б понякога отнема време. :)

Що се отнася до минутките, които трябва да се предвидят специално за сватбени снимки, това е времето за групови портрети с вашите гости и за фотосесията с младоженците. Груповите снимки отнемат около 20 минути при 100 госта. Попитайте Вашия сватбен фотограф, къде и кога е най-добре да се направят тези снимки.

Портретната фотосесия може да отнеме различно време, като може да се снима на едно или повече места. Не всички младоженци държат на фотосесийните снимки и ние се съобразяваме с това, но в случай, че желаете добра селекция от фотосесийни снимки с Вас и Вашата половинка, то следва да отделите между 45 минути и 1:30 часа време, без в него да се включва придвижването и кафе-паузата, за някои двойки настояват :-). По отношение на фотосесията в пълна сила важи правилото: "Колкото повече, толкова повече.", но предвид голямата натовареност и многото емоции на сватбения ден, не Ви препоръчвам да се предвиждат повече от 2 часа в сватбения ден. (В тези ситуации винаги може да се направи фотосесия след сватбата, като много се подбере много по-удачна светлина и локация.)

Освен правилно разпределение на времето, за страхотни сватбени снимки е необходимо единствено да извадите телефона и портромонето от издутите джобове на сакото на младоженеца и да не забравяте да се усмихвате! :-)

Последни отзиви

Сватбата на Дари и Митко

Дари и Митко
септември 2015г.

Привет Маша и Ники!

Първо искаме да ви поздравим отново за страхотния сайт и иновативния, креативен и полезен начин, по който сте го организирали и водите. Наистина рядкост за подобна онлайн стратегия в България и то от двама души, а не мощен бранд. :) Той беше нашия сватбен пътеводител, от когото черпихме много полезни съвети, практичен опит и идеи. 

Именно вашия професионализъм, креативност и отношение към работата и клиентите ви, ни спечели веднага и решихме да споделим с вас нашия сватбен ден! Истината е, че през цялото време ви чувствахме като наши гости и приятели, което помогна на нас и нашите близки да се забавляваме от сърце, без да се чувстваме като в Big Brother. :) 

Благодарим ви, че запечатахте сватбения ни ден в един незабравим, красив и топъл спомен! Горещо ви препоръчваме на всички наши близки и приятели!

Бъдете здрави, много щастливи, все така вдъхновени, креативни и "влюбени" в това, което правите! 

Дари и Митко
сем. Михайлови

Сватбата на Вася и Иван

Вася и Иван
септември 2015г.

Още преди да започне подготовката за сватбата, докато си сърфирах из интернет с чуденки от къде да тръгнем, какво се прави в определени ситуации, попаднах на блога на Ники. След втория пост осъзнах, че съм намерила фотограф. И не съжалявам, даже напротив - и двамата с мъжа ми сме доволни от избора си. Дори съобразихме датата на сватбата с графика на Ники, като взехме предвид и безбройните препоръки в блога му. След първата ни среща нямахме съмнение, че доверяваме една от най-важните задачи, а именно да увековечи прекрасния ни ден, на способен фотограф с лично отношение и безспорен професионализъм.

Невероятно чувство за хумор, готовност за помощ по всякакви въпроси и в най-критичните моменти от събитието - това са само част от прекрасните впечатления, които Ники и Здравка оставиха в нас. Снимките са прекрасни, с чудесно качество, а повярвайте, ние сме капризни. И тъкмо когато си мислехме, че нещата няма как да станат по-хубави, се оказа, че има още изненади, няма да издавам какви. ;)
БЛАГОДАРИМ!

Сватбата на Ралица и Дан

Ралица и Дан
август 2015г.

Драги Ники, Маша и Здравка,

Много сърдечни благодарности за това, че заснехте нашата сватба в София. Както знаете, си ви избрахме за фотографи още преди да можем да решим къде точно да ни е сватбата, което се оказа много вярно решение! Да си призная, прекарахме отрицателно време в разглеждане на сайтове на сватбени фотографи, т.е. разгледахме почти само вашия сайт, допадна ни стилът ви, начинът на списване на блога и решихме, че няма нужда да търсим по-нататък :) Вие сте нашите хора!

Особено, когато организираш сватба от разстояние, е много важно да имаш доверие в човека отсреща. Вие винаги бяхте на линия с така нужните ни съвети и препоръки, с идеалния баланс между топло, приятелско отношение и завиден професионализъм.

В крайна сметка снимките говорят за себе си, ние се наслаждавахме на всеки момент от сватбата ни, и се радваме, че вие допринесохте за това. Фактът, че гостите ни също ни поздравяваха за непринудените, усмихнати и много симпатични фотографи само затвърди доброто ни впечатление и чувство.

Пожелаваме ви много здраве и успехи в бъдеще,
Рали и Дан

Сватбата на Силвия и Ясен

Силвия и Ясен
август 2015г.

Скъпи Ники и Маша!

Благодарим ви искрено за цялата отдаденост в заснемането на нашата сватба! Изключително сме впечатлени от професионализма, който неизменно ви следваше навсякъде - от точността на комуникацията до безупречното качество и артистичността на снимките.

Освен в снимането оркрихме че сте истински корифеи и в създаването на добро настроение! Никога не сме вярвали, че заснемането на 1800 кадържа може да бъде толкова забавно. Потвърдиха го и гостите ни.
Всеки ден разглеждаме снимките и намираме нови и нови мили моменти, запечатани от вас! За нас беше удоволствие, че заснехте празненството ни. Оставаме ваши верни фенове! :)

И ние, и нашите семейства ви благодарим безкрайно!

Поздрави,
Силвия и Ясен Митеви

Сватбата на Марина и Виктор

Марина и Виктор
август 2015г.

Привет Ники,

Още веднъж сърдечно благодарим, че твоят екип (начело с теб естествено) беше част от нашия специален ден!

Знаехме, че ти си нашият човек още след първата среща. Благодарим ти и за постоянното съдействие и добрите съвети. Когато се двоумяхме за нещо важно, въпросът който си задавахме първо беше "Какво би казал Ники?". :)

С веселият ти нрав и странните композиции успя да ни преразположиш да бъдем себе си пред обектива, което направи деня прекрасен.

Много си готин!

Сватбата на София и Симеон

София и Симеон
юли 2015г.

Заедно със Симеон, бихме желали да изразим безкрайната си благодарност и признателност за прекрасните снимки от сватбата ни! Още когато получихме предварителната селекция, бяхме възхитени - както ние така и всичките ни близки, които ги видяха. Личи си, че фотографията за Вас е не само професия, но и любимо занимание, в което влагате изключително много енергия, ентусиазъм и любов! Щастливи сме, че бяхте част от сватбения ни ден и със свежото си и неподправено присъствие помогнахте на нас и гостите ни да не се чувстваме толкова сковани пред обеквива! Желаем Ви много бъдещи творчески успехи и много щастие!

Сватбата на Ивана и Мартин

Ивана и Мартин
юли 2015г.

Безкрайно, сърдечно и много, много въодушевено благодарим! Вашето присъствие на нашия ден беше важно за нас, заразихте ни с още повече ентусиазъм и страхотно настроение! Помогнахте ни безброй пъти както с организацията, така и със страхотни съвети. През цялото време знаехме, че можем да разчитаме на вас и вашия професионализъм на 100%, и днес се убеждаваме, че сме направили най-правилния избор на фотографски екип, който така страхотно да запечата всички моменти от този специален ден. Снимките са спомен, който остава за цял живот, а благодарение на вас този спомен ще е още по-жив, зареден с още повече красота и емоция! Неизчерпателните енергия и ентусиазъм, с които ни снимахте през целия ден, рефлектират и върху прекрасните снимки, които от днес нататък ще ни връщат към този така специален ден. Вие сте една страхотна глътка свеж въздух, страхотен екип, и невероятни хора! Разгледайте снимки от сватбата на Ивана и Мартин

Сватбата на Деница и Златин

Деница и Златин
юли 2015г.

Ники,страхотни снимки!Изключително много благодарим за спомена,който ни оставихте,за това че бяхте съпричастни с нашия празник,че внесохте страхотно настроение и най-вече за големия ви професионализъм....вие не седнахте за миг!
Всички гости знаят и говорят за Ники!Всички ти се радват много!

Сватбата на Криси и Иван

Криси и Иван
юни 2015г.

Привет отново, исках да споделя колко много ни харесаха както албумите така и дисковете! И докато имахме представа как ще изглеждат албумите, то за дисковете...нямам думи! В някаква страшна еуфория съм ;-)))

Просто сме безкрайно впечатлени от това как успяваш да правиш шедьоври от всяка една снимка! Прекрасния ти екип увековечи нашия сватбен ден по неповторим начин и колкото повече гледаме снимките, толкова повече се изумяваме от всеки малък детайл! Благодарим сърдечно за приказните моменти, които сте уловили и запечатали! Благодарим за прекрасното настроение с което заразихте гостите ни и се радваме, че се доверихме именно на вас ;-)))) Пожелаваме ви все по-приказни места за снимки и все по-луди и от вас младоженци, които да превръщат работния процес в истинско забавление! Също искам да споделя, че си е пристрастяващо, човек да ви бъде модел! Пожелаваме си, още много хубави снимки от вас!

Поздрави
Криси и Иван

Сватбата на Мира и Радо

Мира и Радо
юни 2015г.

Здравей, Ники, 

Ти си просто страхотен човек и фотограф! Толкова усмихната и позитивна личност, рядко се среща, дори и случайно.

Идеята за нашата сватба дойде толкова бързо, както протече и самото й организиране. Бяхме решили само къде ще бъде и нищо повече. И тук идва ред на срещата ни с теб.Нашите кумове Ани и Ники силно дадоха своите препоръки за теб. Още при първата ни среща „магията се получи“ и след това всичко бе лесно и приятно за изпълнение. Благодарим ти за всички съвети, които сподели с нас и бе толкова отзивчив при всяко позвъняване от наша страна. 

В деня на самата сватба се чувствахме ужасно спокойни и сигурни, че нищо няма да се обърка, защото знаехме, че ти си до нас. Просто ти се бяхме доверили изцяло.

Снимките са просто великолепни, феноменални, няма думи, с които да изразим своята благодарност. От тях просто се долавя топлина и щастие, с което бяхме изпълнени през този прекрасен и слънчев юлски ден.

Благодарим още веднъж на теб и твоя екип за чудесно свършената работа.

P.S. А дисковете са страхотни. :)

До нови срещи,
Мира и Радо

Сватбата на Наталия и Пламен

Наталия и Пламен
май 2015г.

Скъпи Маша и Ники,

Разгледахме снимките... и отново се вълнувахме както в деня на сватбата ни. Вие сте невероятни!
Харесахме ви още преди да решим да се оженим. Случайно попаднахме на вашата страница и разгледахме колкото се може повече снимки. Искаше ни се и ние да имаме такива естествени и непринудени запечатани моменти. Чрез блога ви избрахме ресторант, карикатурист и ни дойдоха хиляди идеи. Нямаше да се справим с организацията без подробните ви указания.

Ние не обичаме да се снимаме и не го правим често. Поради тази причина се бяхме притеснили как ще изглеждаме пред поколенията :) Вие обаче доказахте, че сте професионалисти, че сте намерили своето призвание и че сте най-добрите в него.

Имахме много весели и всеотдайни гости, изненади и много емоции. Всички тези неща са на снимките, нищо не липсва.

Много от хората ни казаха, че такива фотографи не са виждали - бяхте усмихнати и се шегувахте през цялото време (дали сме контактите ви на някои от тях ;) )

Хората казват, че за любовта всички говорят, но никой не я е виждал. Не е вярно - можем да я видим на снимките, направени от вас.

Продължавайте да бъдете все така прекрасни и всеотдайни. Правите хората щастливи, а във времето, в което живеем, имаме нужда от щастие; имаме нужда от повече хора като вас.

Желаем ви много успехи, влюбени младоженци, весели сватби и много положителни емоции.

Благодарим ви, че приехте да сте наши фотографи!

Поздрави и безкрайни благодарности,
сем. Богданови