Сватбени снимки

< Начало

На фокус

Сватба през октомври 2015 година
Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Парти в Новотел - София

Сватба през юли 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Комплекс "Макси" - София

Сватба през юни 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Парк Хотел Витоша - София

Сватба през април 2015 година
Граждански брак в Ритуална зала "Красно село"
Граждански брак в църква в кв. Бояна
Парти в Castello Di San Marino - Бояна

Сватба през април 2015 година
Църковен брак в църквата на Св.София
Парти в Гранд Хотел София

Сватба през декември 2014 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Фотосесия в Ректората на Софийски университет
Парти в Радисън Блу София

Сватба през октомври 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Църковен брак в църквата на Семинарията
Парти в Монтесито

Сватба през юли 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Витоша"
Църковен брак в църква "Св.София"
Парти в "Principi di Piemonte" - Интерпред
Следсватбена фотосесия 3 дни след сватбата в Панчарево

Сватбени снимки от 2014 година

Сватбени снимки от 2013 година

 • Ани и Вальо (58 сватбени снимки)
  Сватба през октомври 2013 година в голф клуб "Св.София", Равно поле. Изнесен ритуал на терасата на клуба. Венчавка на следващия ден в църква "Рождество Богородично".
 • Ирина и Виктор (50 сватбени снимки)
  Ментова сватба през септември 2013 година. Граждански брак в ритуална зала "Средец", венчавка в Семинарията, коктейл за "Добре дошли" в градината на хотел "Park Inn", а по-късно танци и игри в залата на ресторанта.
 • Боби и Дидо (37 сватбени снимки)
  Сватба през февруари 2013. Граждански брак на предишен ден. Фотосесия в МОЛ България, парти в ресторанта на хотел "Централ Форум".
 • Йоана и Иван (21 сватбени снимки)
  Сватба през януари 2013 година в Банско. Ритуалната зала на Банско, последвана от фотосесия на открито :-)

Сватбени снимки от 2012 година

Сватбени снимки преди 2012 година

За страхотни сватбени снимки

Няма сватбен фотограф, който да успее да постигне дори половината от това, на което е способен, ако вие, младоженците не му позволите.

Една от най-съществените предпоставки за страхотни сватбени снимки е правилното разпределяне на времето. Когато не бързате, вие сте спокойни и усмихнати - така излизате и на сватбените ви снимки. Съставянето на детайлен времеви график известно време преди сватбата значително ще намали напрежението в сватбения ден. Важно е графика да бъде реалистичен - нито прекалено оптимистичен, нито прекалено разтегнат. Ако времето от прическата на булката до влизането на ножа в сватбената торта е повече от 12 часа, то най-вероятно има големи възможности за оптимизация. От друга страна не трябва да се забравят подробности, които често убягват на младоженците - например, че придвиждаването от точка А до точка Б понякога отнема време. :)

Що се отнася до минутките, които трябва да се предвидят специално за сватбени снимки, това е времето за групови портрети с вашите гости и за фотосесията с младоженците. Груповите снимки отнемат около 20 минути при 100 госта. Попитайте вашия сватбен фотограф, къде и кога е най-добре да се направят тези снимки.

Портретната фотосесия може да отнеме различно време, като може да се снима на едно или повече места. Не всички младоженци държат на фотосесийните снимки и ние се съобразяваме с това, но в случай, че желаете добра селекция от фотосесийни снимки с вас и вашата половинка, то следва да отделите между 45 минути и 1:30 часа време, без в него да се включва придвижването и кафе-паузата, за някои двойки настояват :-). По отношение на фотосесията в пълна сила важи правилото: "Колкото повече, толкова повече.", но предвид голямата натовареност и многото емоции на сватбения ден, не ви препоръчвам да се предвиждат повече от 2 часа в сватбения ден. (В тези ситуации винаги може да се направи фотосесия след сватбата, като много се подбере много по-удачна светлина и локация.)

Освен правилно разпределение на времето, за страхотни сватбени снимки е необходимо единствено да извадите телефона и портромонето от издутите джобове на сакото на младоженеца и да не забравяте да се усмихвате! :-)

Последни отзиви

Сватбата на Антония и Юлиан

Антония и Юлиан
септември 2016г.

Здравей Ники,
Искаме да изкажем своите благодарности, за феноменалното заснемане на нашата сватба. Както майка ми каза, създал си "филм" от снимки, в които си уловил нашия сватбен ден. Благодарим за настроението, което създаде и позитивната енергия, която внесе. Помощта ти беше безценна по време на ритуалите. Благодарим също и на Ники на "квадрат". Ще те хвалим и препоръчваме на всички. Ще се радваме да бъдеш част и от следващото ни приключение.

Сватбата на Веселина и Джонатън

Веселина и Джонатън
август 2016г.

Ники, искаме специално да ти благодарим за професионализма, помощта, която ни оказа при подготовката на сватбата и разбира се за прекрасните снимки!

Да планираш сватба в София от чужбина не беше лесно, но благодарение на съветите, които ни даде и професионалистите, с които ни свърза, мисля че успяхме да направим добър план!

Съшо така, блога ти ми беше изключително полезен и го препоръчвам на всички! Точно от блога ти научих за Ева Серева и си записах час при нея за грим.

Останах изключително доволна от снимките по време на сватбения ден, както и от останалите професионалисти, с които ни свърза.

Всичките гости на сватбата (повечето, от които бяха чужденци) останаха очаровани от сватбата, от София и от България.

И не на последно място, говорихме с един професионален фотограф тук в Щатите, който видя снимките, които направи от нашата сватба и беше много впечатлен от професионализма и артистичния ти подход!

Много се радваме, че имахме възможност да работим заедно - беше удоволствие! :)

Най-сърдечни поздрави,

Веселина и Джонатън

Сватбата на Теди и Явор

Теди и Явор
август 2016г.

Привет на всеки, който чете този отзив.

Когато за пръв път се чухме с Ники, нямахме представа какво ни очаква и дори едва знаехме как протича една стандартна сватба. Не бяхме сигурни как ще протече първият ни разговор, но още в първите минути осъзнахме поне две неща. Първо, Ники е невероятно сърдечен, позитивен и отворен към други хора човек. Второ, Ники не само е професионален фотограф, но направо си е сватбен експерт. Разговаряхме един час и той вече изготви примерен график за деня на сватбата, който остана приблизително същият и до въпросния ден; разясни ни как притича сватбата за младоженците; даде ни полезни съвети за това как да се чувстваме удобно и да сме естествени, когато дойде деня и още цял куп неща. Телефонната среща с „фотографа” беше една от най-важните, които сме имали около организацията.

В сватбения ден Ники и асистент фотографът, който също се казва Ники, излъчваха отново невероятно добро настроение и караха гостите ни и нас да се смеем. Получихме доста коментари след това колко ни е „готин” фотографа.

Не знаем как да се държим пред камера и се страхувахме, че ще се чувстваме неловко на фотосесията, но Ники ни напътстваше много добре и процесът беше доста забавен. Резултатът е страхотни и интересни снимки, които ще ни останат за цял живот и ще поддържат спомена ни за този прекрасен ден. Останахме много приятно изненадани от това как изглеждат дисковете със снимките, но няма да разкриваме детайли, за да може и бъдещите младоженци да се изненадат.

Сърдечно благодарим, Ники х2!

Сватбата на Лили и Митко

Лили и Митко
август 2016г.

Здравей Ники,

и аз и Митко бихме искали да ти изкажем огромни благодарности за всичко, което направи за нас този ден. Беше страхотен, усмихнат, позитивен, невероятно търпелив и прекрасен професионалист и се радвам страшно много, че ти беше нашият фотограф на едно от най-важните събития в живота ни. Сигурна съм, че снимките ще бъдат страхотни, защото се усещаше, че знаеш какво правиш и как да го постигнеш :) :) :)

Надявам се от наша страна също всичко да е било наред и да не е имало сериозни проблеми и пречки, които да спъват работата ти :)

Отново с много, много благодарности:

Лили и Митко от неочаквано слънчева Германия :-)))

Сватбата на Снежина и Стефан

Снежина и Стефан
август 2016г.


Здравей, Ники,

Благодаря ви за страхотните снимки, отново имах възможност да изживея този ден, както и да видя много моменти, които съм изпуснала. Близките ни също много ги харесват, а докато аз и Стефан ги гледахме за първи път, бяхме толкова нахилени през цялото време, че после ни боляха лицевите мускули :D

Сватбата на Дари и Митко

Дари и Митко
септември 2015г.

Привет Маша и Ники!

Първо искаме да ви поздравим отново за страхотния сайт и иновативния, креативен и полезен начин, по който сте го организирали и водите. Наистина рядкост за подобна онлайн стратегия в България и то от двама души, а не мощен бранд. :) Той беше нашия сватбен пътеводител, от когото черпихме много полезни съвети, практичен опит и идеи. 

Именно вашия професионализъм, креативност и отношение към работата и клиентите ви, ни спечели веднага и решихме да споделим с вас нашия сватбен ден! Истината е, че през цялото време ви чувствахме като наши гости и приятели, което помогна на нас и нашите близки да се забавляваме от сърце, без да се чувстваме като в Big Brother. :) 

Благодарим ви, че запечатахте сватбения ни ден в един незабравим, красив и топъл спомен! Горещо ви препоръчваме на всички наши близки и приятели!

Бъдете здрави, много щастливи, все така вдъхновени, креативни и "влюбени" в това, което правите! 

Дари и Митко
сем. Михайлови

Сватбата на Вася и Иван

Вася и Иван
септември 2015г.

Още преди да започне подготовката за сватбата, докато си сърфирах из интернет с чуденки от къде да тръгнем, какво се прави в определени ситуации, попаднах на блога на Ники. След втория пост осъзнах, че съм намерила фотограф. И не съжалявам, даже напротив - и двамата с мъжа ми сме доволни от избора си. Дори съобразихме датата на сватбата с графика на Ники, като взехме предвид и безбройните препоръки в блога му. След първата ни среща нямахме съмнение, че доверяваме една от най-важните задачи, а именно да увековечи прекрасния ни ден, на способен фотограф с лично отношение и безспорен професионализъм.

Невероятно чувство за хумор, готовност за помощ по всякакви въпроси и в най-критичните моменти от събитието - това са само част от прекрасните впечатления, които Ники и Здравка оставиха в нас. Снимките са прекрасни, с чудесно качество, а повярвайте, ние сме капризни. И тъкмо когато си мислехме, че нещата няма как да станат по-хубави, се оказа, че има още изненади, няма да издавам какви. ;)
БЛАГОДАРИМ!

Сватбата на Ралица и Дан

Ралица и Дан
август 2015г.

Драги Ники, Маша и Здравка,

Много сърдечни благодарности за това, че заснехте нашата сватба в София. Както знаете, си ви избрахме за фотографи още преди да можем да решим къде точно да ни е сватбата, което се оказа много вярно решение! Да си призная, прекарахме отрицателно време в разглеждане на сайтове на сватбени фотографи, т.е. разгледахме почти само вашия сайт, допадна ни стилът ви, начинът на списване на блога и решихме, че няма нужда да търсим по-нататък :) Вие сте нашите хора!

Особено, когато организираш сватба от разстояние, е много важно да имаш доверие в човека отсреща. Вие винаги бяхте на линия с така нужните ни съвети и препоръки, с идеалния баланс между топло, приятелско отношение и завиден професионализъм.

В крайна сметка снимките говорят за себе си, ние се наслаждавахме на всеки момент от сватбата ни, и се радваме, че вие допринесохте за това. Фактът, че гостите ни също ни поздравяваха за непринудените, усмихнати и много симпатични фотографи само затвърди доброто ни впечатление и чувство.

Пожелаваме ви много здраве и успехи в бъдеще,
Рали и Дан

Сватбата на Силвия и Ясен

Силвия и Ясен
август 2015г.

Скъпи Ники и Маша!

Благодарим ви искрено за цялата отдаденост в заснемането на нашата сватба! Изключително сме впечатлени от професионализма, който неизменно ви следваше навсякъде - от точността на комуникацията до безупречното качество и артистичността на снимките.

Освен в снимането оркрихме че сте истински корифеи и в създаването на добро настроение! Никога не сме вярвали, че заснемането на 1800 кадържа може да бъде толкова забавно. Потвърдиха го и гостите ни.
Всеки ден разглеждаме снимките и намираме нови и нови мили моменти, запечатани от вас! За нас беше удоволствие, че заснехте празненството ни. Оставаме ваши верни фенове! :)

И ние, и нашите семейства ви благодарим безкрайно!

Поздрави,
Силвия и Ясен Митеви

Сватбата на Марина и Виктор

Марина и Виктор
август 2015г.

Привет Ники,

Още веднъж сърдечно благодарим, че твоят екип (начело с теб естествено) беше част от нашия специален ден!

Знаехме, че ти си нашият човек още след първата среща. Благодарим ти и за постоянното съдействие и добрите съвети. Когато се двоумяхме за нещо важно, въпросът който си задавахме първо беше "Какво би казал Ники?". :)

С веселият ти нрав и странните композиции успя да ни преразположиш да бъдем себе си пред обектива, което направи деня прекрасен.

Много си готин!