Сватбени снимки

< Начало

На фокус

Сватба през юли 2015 година
Църковен брак в църквата на Семинарията
Граждански брак на изнесен ритуал
Парти в Комплекс "Макси" - София

Сватба през април 2015 година
Граждански брак в Ритуална зала "Красно село"
Граждански брак в църква в кв. Бояна
Парти в Castello Di San Marino - Бояна

Сватба през април 2015 година
Църковен брак в църквата на Св.София
Парти в Гранд Хотел София

Сватба през декември 2014 година
Граждански брак на изнесен ритуал
Фотосесия в Ректората на Софийски университет
Парти в Радисън Блу София

Сватба през октомври 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Красно село"
Църковен брак в църквата на Семинарията
Парти в Монтесито

Сватба през юли 2014 година
Граждански брак в ритуална зала "Витоша"
Църковен брак в църква "Св.София"
Парти в "Principi di Piemonte" - Интерпред
Следсватбена фотосесия 3 дни след сватбата в Панчарево

Сватбени снимки от 2014 година

Сватбени снимки от 2013 година

 • Ани и Вальо (58 сватбени снимки)
  Сватба през октомври в голф клуб "Св.София" Равно поле. Изнесен ритуал на терасата на клуба. Венчавка на следващия ден в църква "Рождество Богородично".
 • Маргарита и Момчил (58 сватбени снимки)
  Дневна сватба през септември 2013 година. Гражданският брак се сключи в ритуална зала "Красно село", църковен брак в Църква "Рождество Богородично", а гостите се забавляваха в ресторант "My Choice" на комплекс "Sky Way".
 • Ани и Ники (33 сватбени снимки)
  Сватба през септември 2013 година. Църковен брак в Семинарията, граждански брак на изнесен ритуал в красивата градина на ресторант "Лебед", където беше и тържеството за гостите.
 • Ирина и Виктор (50 сватбени снимки)
  Ментова сватба през септември 2013 година. Граждански брак в ритуална зала "Средец", венчавка в Семинарията, коктейл за "Добре дошли" в градината на хотел "Park Inn", а по-късно танци и игри в залата на ресторанта.
 • Ивелина и Станислав (33 сватбени снимки)
  Сватба с папионки през септември 2013 година. Граждански брак в ритуална зала "Витоша", църковен брак в църквата "Св.Неделя", купон в ресторанта на хотел "Централ Форум".
 • Люба и Жоро (40 сватбени снимки)
  Карате сватба през септември 2013 година. Фотосесия в парка на Военна академия. Граждански брак в ритуална зала "Витоша", венчавка в Семинарията, парти в ресторанта на хотел "Атлантик".
 • Деси и Беат (53 сватбени снимки)
  Сватба във Велико Търново през август 2013 година. Фотосесия в деня преди сватбата на красиви места в Старопрестолния град, изнесен ритуал по сключване на граждански брак в комплекс "Извора" - Арбанаси.
 • Краси и Иван (12 сватбени снимки)
  Сватба в Пирдоп през август 2013 година.
 • Цвети и Светльо (39 сватбени снимки)
  Дъждовна сватба с много усмивки през юни 2013 година. Граждански брак в ритуална зала "Красно село", венчавка в църквата "Св.София", тържество в Парк Хотел "Берлин". Участие на фолклорна формация "Зевзеци".
 • Мария и Ники (53 сватбени снимки)
  Сватба през май 2013 година в Банкя. Ритуалната зала на община Банкя, църква "Св. Кирил и Юлита", ресторант - "Банкя Палас".
 • Боби и Дидо (37 сватбени снимки)
  Сватба през февруари 2013. Граждански брак на предишен ден. Фотосесия в МОЛ България, парти в ресторанта на хотел "Централ Форум".
 • Йоана и Иван (21 сватбени снимки)
  Сватба през януари 2013 година в Банско. Ритуалната зала на Банско, последвана от фотосесия на открито :-)

Сватбени снимки от 2012 година

Сватбени снимки от 2011 година

 • Зори и Дани (42 сватбени снимки)
  Сватба през август 2011 година. Църковен брак в църквата "Св.София" и парти в хотел "Шератон".
 • Любомира и Боян (40 сватбени снимки)
  Сватба през юли 2011 година. Гражданският брак се сключи в ритуална зала "Триадица" - Витоша, църквата беше "Св.Неделя", а тържеството беше в ресторант "Тоскана" на Витоша Парк Хотел.
 • Лина и Йордан (17 сватбени снимки)
  Юни 2011 година. Сключване на граждански брак в ритуална зала "Красно село", фотосесия и няколко снимки в ресторант "При Яфата" - Дондуков.

По-стари сватбени снимки

За страхотни сватбени снимки

Няма сватбен фотограф, който да успее да постигне дори половината от това, на което е способен, ако Вие, младоженците не му позволите.

Една от най-съществените предпоставки за страхотни сватбени снимки е правилното разпределяне на времето. Когато не бързате, вие сте спокойни и усмихнати и съответно излизате такива и на снимките. Съставянето на детайлен времеви график известно време преди сватбата значително ще намали напрежението в сватбения ден, което неминуемо ще се отрази и на вашите сватбени снимки. Важно е графика да бъде реалистичен - нито прекалено оптимистичен, нито прекалено разтегнат. Така например съществува златното правило, че за прическа, грим и маникюр трябва да се предвидят между 2-3 часа. От друга страна не трябва да се забравят детайли, които често убягват на младоженците - например, че придвиждаването от точка А до точка Б понякога отнема време.

Що се отнася до времето, което трябва да се предвиди специално за сватбени снимки, това е времето за групови портрети с вашите гости и за фотосесията с младоженците (а пожелание и кумовете, и шаферите). Груповите снимки отнемат около 20 минути при 100 госта. Попитайте Вашия сватбен фотограф, къде и кога е най-добре да се направят тези снимки.

Портретната фотосесия може да отнеме различно време, като може да се снима на едно или повече места. Не всички младоженци държат на фотосесийните снимки и ние се съобразяваме с това, но в случай, че желаете добра селекция от фотосесийни снимки с Вас и Вашата половинка, то следва да отделите между 45 минути и 1:30 часа време, без в него да се включва придвижване и кафе-пауза :-). По отношение на фотосесията в пълна сила важи правилото: "Колкото повече, толкова повече.", но предвид голямата натовареност и многото емоции на сватбения ден, не Ви препоръчвам да се предвиждат повече от 2 часа в сватбения ден. (В тези ситуации винаги може да се направи фотосесия след сватбата, като много се подбере много по-удачна светлина и локация.)

При правилно разпределяне на времето е достатъчно само да не показвате раздразнението си от дребните проблеми, които понякога възникват в организацията, да извадите телефона и портромонето от издутите джобове на сакото на младоженеца и да не забравяте да се усмихвате! :-)

Последни отзиви

Сватбата на Люба и Петър

Люба и Петър
ноември 2014г.

Малка нощна музика за Маша и Ники :-)

Асоциацията дойде съвсем естествено, като самите тях.  Ведри и ентусиазирани хора - от пристигането си в ранната неделя и така през целия ни сватбен ден. Снимаха ни с неизчерпаема енергия, вдъхновение и изобретателност - по признанието и на гостите - и с талант, съдейки по резултатите. 

Изгледахме с лекота повече от 1000 кадъра, с разтегнати в усмивка усти, които после трудно се събират :-)) Уловили бяха прекрасно точно това, което ни беше най-ценно - атмосферата в различните моменти от сватбата, настроението по лицата на хората, та дори и любопитните свидетели,  увиснали до кръста от прозорците на блока, когато извеждаха булката... 

Изненадаха страхотно същата тази скептична по отношение на фотографирането й булка и умилиха и най-държеливата публика на сватбените ни снимки. Нямаше позьорство и фалш в нашата лична фотосесия; имаше доволно много смях. 

Запечатаха не само скъпите ни хора и моменти, но и себе си - доста колоритен спомен. Оказаха ни много организационна помощ в деня, обилно полята с ценни съвети точно навреме. Дръжте обектива "отворен", Маша и Ники, искаме още! 

Бъдете здрави и винаги на фокус за красивото и същественото наоколо...

Сватбата на Дани и Емо

Дани и Емо
октомври 2014г.

Здравейте Маша и Ники:)

Искаме сърдечно да ви благодарим за всичко, което направихте за нас!!!

На 26.10.2014г.имахме възможността да направим една важна стъпка в нашия живот-сключване на брак!

В този ден изпълнен с много радост,вълнения и трепети до нас бяхте и вие - Маша и Ники:)

Искаме да изкажем искренните си благодарности на вас, затова че наред с професионалната си работа бяхте и много полезни със съветите и напътствията,които ни давахте. Ники, ти си един лъчезарен човек, вдъхващ доверие, спокойствие, настроение и самочувствие на всички около себе си:) Благодарим ти затова, което направи за нас, нашите близки и гости! Що се отнася до професионализма ти можем да кажем,че работата ти е перфектна!!! Снимките са запечатали настроението, емоцията и духа на сватбата!

Още веднъж ти благодарим и ти пожелаваме здраве, щастие и много професионални успехи!!!

Дани и Емо:)

Сватбата на Цвети и Влади

Цвети и Влади
октомври 2014г.

Скъпи Ники и Маша,

От сърце искаме да Ви благодарим за човечността, професионализма и изключителната Ви всеотдайност. Хората казват, че всеки се ражда под щастлива звезда и че всеки е орисан с определена съдба. Е, Ники, Маша- Вие сте орисани да дарявате хората със спомени, а какво би бил един живот без спомени? Вие присъствате на празниците , на делниците, че дори и когато на човек му е тъжно за нещо или някой. Вие, оставяте следи, който са за цял живот! Прочетете целия отзив в блога

Сватбата на Светла и Светльо

Светла и Светльо
септември 2014г.

Здравейте, Маша и Ники!

Вие сте страхотни! Много сме доволни, че бяхте нашите фотографи! Снимките са уникални, прекрасни, обичаме ги! Благодарение на вас денят ни беше по-спокоен и много забавен, това ни помогна да се отпуснем и да изживеем тази прекрасна емоция истински! Много ви благодарим не само за страхотните снимки, но и за положителното ви присъствие в нашия ден!

Сватбата на Калина и Християн

Калина и Християн
септември 2014г.

Когато решихме да се оженим, обратно на всички неписани сватбени канони, първото нещо за което се погрижихме беше да направим всичко възможно Ники и Маша да бъдат част от нашия ден. След това определихме дата, ресторант и всякакви незначителни :D подробности. Ники, освен невероятен професионалист в областта на сватбената фотография, е и изключително търпелив сватбен консултант и психотерапевт :D. Честно казано си беше любов от първо прочитане на сватбения му блог. Казахме си, че няма как някой, който влага толкова време, усилия и част от себе си в блога си, да не е добър фотограф. Разбира се, оказахме се прави.След прекрасната ни сватба се наложи да се върнем веднага на работа, и без да искаме позволихме на стреса да измести топлото усещане, което предизвика у нас сватбения ден. Снимките, които Ники и Маша сътвориха, ни върнаха положителните емоции и ни дадоха точно това, което целяхме - спомени, които да преживяваме отново и отново с всеки поглед към уловените моменти.

Ники и Маша, благодарим Ви, че уловихте влюбените ни погледи, широките усмивки и сълзите от радост по лицата на нашите близки,а и щурото ни тържество :)

До нови срещи :)

С огромни усмивки и уважение,
Калина и Християн Пеневи

Сватбата на Мария и Ники

Мария и Ники
септември 2014г.

Скъпи Ники и Маша,

Минаха 5 дни от получаването на снимките от нашата сватба, а все още не можем да структурираме адекватен коментар за тях! Към момента варират от „ооох”, минават през „о-о-о!”, за да свършат с „еххх”. Въпреки че и в момента ни е трудно да пишем, решихме, че е крайно време да структурираме впечатленията си, както от вас през деня, така и от снимките, които получихме.

Оххх :-)

Нямаме думи, с които да опишем палитрата от емоции, които изпитахме, докато гледахме тези повече от 1800 снимки. Смяхме се, плакахме, чудихме се какво по дяволите прави тази каничка за мляко в ръцете на братовчедка ми в гражданското...Чудихме се „как по дяволите е снимал от там, кога е успял и тн.”. И по този начин заключихме, че всъщност сме работили с нинджи.

Всъщност и за двама ни за първи път ни се случи да работим с професионални фотографи, ако изключим лелята от фотото за документите, която единствено казва „брадичката надолу”. Затова се и чудихме дали за всички тези красиви снимки от сайта младоженците са знаели какво да правят и са имали някаква идея какво искат от финалния продукт. Дали присъствието на фотографа смущава и по този начин в крайна сметка се получават едни деформирани и изкуствени кадри, на които всички са смутени. Всъщност единствените притеснени за фотографа бяха бабите, чиито притеснения бяха: „леле, гледай! Това момче нищо не хапна, а само снима! Хапнете, моля ви нещо, ще Ви прималее!”

Истината се оказа съвсем различна от притесненията ни. Освен че присъствието ви вкъщи беше много предразполагащо и отпускащо, вие давахте умели отговори на всеки наш страничен въпрос, което също ни вдъхваше спокойствие и увереност. Шегите , вицовете и обсъждането на краката на Фики Стораро пък ни вкара в наши води. По-нататък пък изобщо не усетихме присъствието ви.

Притеснения имахме за фотосесията, защото сме гледали такива бутафории и режисури на наши познати и Facebook контакти, че направо си се плашихме. Истината е, че въпреки че сме невероятни дървета, вие ни предразположихте така, че да се получат такива кадри, за които хем да се чудим коя от стотиците снимки да изкараме да си я имаме в рамка, хем да си казваме „баси колко сме яки!!!”. С две думи: видяхме себе си, а не режисура като от още сто сватби, видяхме и емоцията, която изпитахме.

Благодарим и за снимките на гостите. За нас те бяха не по-малко важна част от останалите, тъй като празникът беше общ. Това са и снимките, които бяха най-емоционални за нас. В суматохата не успяхме да видим добре всички лица и емоциите по тях, но пък снимките са запечатали точно това.

Благодарим и за ценните съвети в блога! Това бяха съвети и препоръки от практиката, а не онези локуми, които може да ги изрецитира всеки. Благодарение на статиите в блога успяхме да намерим и ресторанта, и диджея, които бяха другите основни стълба към нашия празник.

Още веднъж: хиляди благодарности за всичко! За лесната комуникация, за точните съвети, за прекрасните снимки!

Поздрави и пак поздрави,
Мария и Ники

Сватбата на Ани и Вальо

Михаела и Георги Тоневи
октомври 2013г.

Скъпи, Маша и Ники! Най-искрено ви благодарим за невероятните кадри! Страшно щастливи сме, че точно ВИЕ бяхте нашите фотографи. Това, че сте истински професионалисти е повече от ясно, а пък талантът ви да улавяте най-красивите моменти - е, той личи от всяка снимка! Благодарим и за това, че бяхте толкова усмихнати и позитивни, толкова забавни и ведри, толкова ... навсякъде, през цялото време! Сякаш всяка една секунда от сватбата е заснета, всеки един гост, всеки (нечий) красив жест. Беше и наистина мило ваша страна да останете до края, без колебание, или коментар, макар че непредвидено поискахме това от вас. Внасяхте прекрасно настроение на сватбата, и с присъствието си спечелихте не само нас, но и нашите гости, те всички са очаровани от вас. Страшно симпатични сте :):) Снимките са наистина прекрасни, усмихват ни, и толкова реално ни връщат в деня на сватбата, че все едно пак си я изживяваме! Наистина сме страшно трогнати от отношението ви към нас и гостите ни, и ужасно доволни от резултатите от труда ви! И за десерт ще споменем, че сте наистина коректни - нещо което високо ценим. Не че не си го знаете, но за да благодарим още веднъж, че всичко беше, както уговорено, в срок и с перфектно качество! И дисковете, и обложките им, страшно красиво са направени! Със сигурност ще бъдете много препоръчвани от нас! Пожелаваме ви много здраве и щастие, усмивки и творчески успехи, дано продължавате да правите хората щастливи, като толкова красиво увековечавате спомените им!

Сватбата на Ани и Вальо

Ани и Вальо
октомври 2013г.

Благодарим ви от сърце за прекрасните кадри. Тотално надминахте нашите очаквания и вече няколко дни основното ни занимание е да разглеждаме снимки.. Прочетете целия отзив в блога

Сватбата на Анна и Ники

Ани и Ники Иванови
септември 2013г.

Здравейте Маша и Ники, пишем ви, за да изкажем още веднъж огромните си благодарности към вас! :-) Когато се сгодихме и заговорихме за сватба и двамата мислехме, че организирането й ще е сложен и труден процес, който се "стараехме" да отложим във времето :-) Благодарение на страхотните теми в блога ви и приятелските съвети, с които ни помагахте през цялото време, този "сложен" процес се превърна в приятно очакване! :-) С ваша помощ организирахме сватбата си буквално за седмици и от неясни планове за догодина я направихме още тази , за което изключително се радваме! :-) С приятелското си отношение и професионализъм, направихте денят ни наистина незабравим и специален :-) Но това не беше само за нас, ами и за всичките ни гости, които не спираха да повтарят колко са готини фотографите! :-) С такава приятна атмосфера снимките ни се получиха повече от страхотни, защото бяха отражение на истински чувства и усмивки! :-) Надяваме се, че чрез писмото си ще помогнем на много други двойки да "открият" своя фотограф, защото вярваме, че добрите професионалисти трябва да се подкрепят и поощряват! :-) Пожелаваме ви да зарадвате много други двойки със страхотни емоции и спомени! :-) До нови срещи! Прочетете целия отзив в блога